Over Sophie

Sophie Noens (1972) is geboren in Axel en opgegroeid in het grensdorpje Koewacht. In eerste instantie heeft Sophie de Kunstacademie Sint Lucas in Gent gevolgd in de richting grafische vormgeving. Waarna er in 1999 een grafisch ontwerpbureau is gestart in Hulst.

 

Aan de slag!

In de tussentijd heeft Sophie een avondopleiding Juweel design afgerond aan het SASK in Sint Niklaas. Het ontwerpen van sieraden kwam een lange tijd op een laag pitje te staan.
De coronacrisis van 2020 bracht daar echter verandering in. Het idee ontstond om de werkbank weer uit de kelder te halen en gewoon aan de slag te gaan. Een bord voor de deur deed de rest.

 

Inspiratie

De Zeeuwse folklore en de Westerschelde met haar ruige natuurelementen zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. Dat is vooral terug te zien in de combinaties van verschillende materialen. Een knipoog naar de vormen van schelpen en zeewier. Maar denk ook aan een stoere afwerkingen, contrasten tussen donker en licht, en mat en glanzend. Natuurlijk komen hier en daar het Zeeuwse schortenbont en bloedkoraal terug.
Experimenten leiden vaak naar verrassende vormen en texturen. Daarom is elk stuk uniek.

 

Contact